Ciasto bananowo-kokosowe z kaszą jaglaną

Spód - składniki:

- 2 jajka

- 2 ugotowane woreczki kaszy jaglanej ok.200g

- 2 banany

- 50g ksylitolu

- łyżka kakao

- płaska łyżeczka sody

- odrobina wody ok 50 ml

Masa kokosowa - składniki:

- 400ml mleczka kokosowego

- słodzik bądź ksylitol

- 1 łyżka żelatyny

 

Sposób przygotowania

Ugotowaną kaszę dokładnie zblendować. Następnie dodać jednego banana i wszystkie pozostałe składniki. Gotową masę przelać do formy i piec ok. 35-45 min  w 180C. Aby przygotować masę kokosową należy dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie podane składniki.

Na wystudzony spód z kaszy jaglanej ułożyć pokrojonego w plasterki banana i wylać masę kokosową. Włożyć na 2-3 godziny do zamrażarki.

Smacznego! :-)

           

Wszystkie prawa zastrzeżone www.fitheroes.pl
projekt i wykonanie: