Ciasto bananowo-kokosowe z kaszą jaglaną
Spód - składniki:
- 2 jajka
- 2 ugotowane woreczki kaszy jaglanej ok.200g
- 2 banany
- 50g ksylitolu
- łyżka kakao
- płaska łyżeczka sody
- odrobina wody ok 50 ml
Masa kokosowa - składniki:
- 400ml mleczka kokosowego
- słodzik bądź ksylitol
- 1 łyżka żelatyny
Sposób przygotowania
Ugotowaną kaszę dokładnie zblendować. Następnie dodać jednego banana i wszystkie pozostałe składniki. Gotową masę przelać do formy i piec ok. 35-45 min w 180C. Aby przygotować masę kokosową należy dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie podane składniki.
Na wystudzony spód z kaszy jaglanej ułożyć pokrojonego w plasterki banana i wylać masę kokosową. Włożyć na 2-3 godziny do zamrażarki.
Smacznego! :-)